Nád kelesztőtálak, szakajtók
Nád kelesztőtálak és szakajtók - tökéletes választás az otthoni kenyérsütéshez. Talán az egyik legfontosabb és legszükségesebb eszköz a kelesztőtál, vagy más néven szakajtó. A nád kelesztőtálban a tészta jobban kel, ugyanis a természetes anyag jól szellőzik, és formát ad a tésztának. A kelesztőkosár vagy szakajtó tál használatával a házi kenyérsütés sikeresebb lesz: a tészta alaktartása jobb lesz, a kenyér beleseje szellősebbé válik.
Olvasson tovább >>Élesztős-, és kovászos tésztákhoz egyaránt ajánljuk a kelesztőtálak használatát. Amennyiben preferálja a csíkos héjú kenyeret, úgy lisztezze ki kelesztés előtt a szakajtót gazdagon, így a minták megmaradnak a héj felületén. Ha ezt nem szeretné, bélelje ki lisztezett konyharuhával a szakajtót és abba tegye a kenyeret. A szakajtót sose mossa el folyóvíz alatt, a beleradt tésztát száraz kefével kell kikaparni belőle. A nádszakajtó mindezekmellett hűtős kovászos tészta készítéshez is alkalmas, tehát a tésztát bátran tegye a szakajtóval együtt hűtőbe.