Kenyér- és baguette vágó kések, pengék
A kovászos kenyérsütés egyre népszerűbb. Ezek elkészítéséhez nagy szükség van tésztavágó eszközökre: trokserre, bevágó késekre, pengékre. A troksert tészta mozgatásra, vagy tésztavágóként használjuk, amikor egy nagyobb mennyiségű tésztát szeretnénk különböző részekre osztani.
Olvasson tovább >>Ez a kézi tésztavágó eszköz lehetővé teszi, hogy a tésztát minél kevesebbszer érintsük meg - ezáltal nem roncsoljuk a szépen kialakult szerkezetet, illetve határozottan elvágja nekünk azt. Érdemes rozsdamentes troksert vásárolni. Ezen felül népszerű eszköznek számít a bagett-, vagy kenyérvágó penge, mely éles mint a borotva, és határozott mozdulatok segítségével megvágja a tészta felületét, így az sülés során ott fog repedni. A kenyérbevágó pengék élesek, ezért érdemes nyeles változatot választani. Főleg kovászos tészták bevágásához ajánljuk. Segítségükkel a kenyérmintázás is könnyebb. A kenyérbevágó kések - recés kiskések - inkább élesztős tésztákhoz használatosak, használatuk nem igényel különösebb képességet.