Hagyományos olasz pizza
Hozzávalók
- 240 g víz
- 2 teáskanál só
- 450 g finomliszt (BL55)
- 20 g friss élesztő
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál morzsolt oregánó
Javasolt eszközök, gépek:
Tészta dagasztásához az Ankarsum Assistent gépet ajánljuk.
Elkészítés:
100 ml kézmeleg, tisztított vízbe morzsoljuk el az élesztőt, tegyünk hozzá egy kiskanál lisztet és hagyjuk felfutni 10-15 perc alatt. Az összes hozzávalót ezután tegyük az Ankarsrum Assistent Original dagasztó táljába és dagasszuk meg a tésztát 4-6 perc alatt. Ezután hagyjuk a tésztát érni 40 percig letakarva szobahőmérsékleten.
Ezt követően lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra, kb. 1 cm vastagra. Ízesítsük a kívánt feltétekkel, majd kb. 20 perc alatt süssük meg sütőben, 200 fokon, sütőkövön. Jó étvágyat hozzá!
Ajánlott termékek
Exkluzív ajánlat: a nagysikerű Péklány lettem kovászos recept-, és élménykönyv, valamint a Péklány szárított rozskovásza és kenyértartó zsákja egy csomagban. 4 évszak, 33 recept, QR kóddal leolvasható fázis videók és titkos pékpraktikák egyenesen Zeliska Orsi műhelyéből.