Francia baguette
Hozzávalók
- 220 g víz
- 7 g só
- 375 g finomliszt (BL55)
- 10 g friss élesztő
Javasolt eszközök, gépek:
Tészta dagasztás: Ankarsum Assistent gépben
Lisztezzük be a sütőforma alját és helyezzük a hengerekké sodort tésztákat mindhárom mélyedésbe. Takarjuk le a sütőforma fedelével és hagyjuk kelni szobahőmérsékleten 20 percig.
Ezután szórjunk vízpermetet a baguette-ek tetejére, de ügyeljünk rá, hogy a víz ne folyjék a tészta és a sütőforma közé, különben sütés közben beleragad a tészta a formába. Ezután vágjuk be mélyen a tészta tetejét hosszanti irányba speciális pengével, majd süssük 25 percig 250 fokon előmelegített sütőben. A sütési idő végén vegyük le a sütőforma fedelét, és pirítsuk a baguettek tetejét 2 percig.
Tipp: ha még hagyományosabb külsejű baguettet szeretnénk, sütés előtt kissé lisztezzük be a tészta felületét.