Egy házipék legszükségesebb kellékei
Miért áll neki valaki otthon sütni?
Napjainkban egyre több ismerőstől halljuk (még a legkényelmesebbektől is!), hogy maguk sütik a kenyeret és a péksüteményt otthon. Ki kenyérsütővel, ki kézzel, ki dagasztógéppel, sőt van aki kemencében. Bármilyen módon is készül otthon a kenyér, egy biztos: a szenvedély már adott. Az ok pedig mindig ugyanaz: a bolti nem finom, nem tudom miből van, másnap ehetetlen, nem egészséges… És ekkor jön a következő lépés: nem mindegy, hogy az a házi kenyér miből és milyen eszközökkel készül.
Mik a legszükségesebb eszközök?
Tapasztalataink szerint minél profibbá válik egy házipék, és minél inkább elragadja a szenvedély, annál kifinomultabb alapanyagokkal és eszközökkel dolgozik.
Alap felszerelés - a kenyérsütéssel ismerkedőknek:
- kenyérsütő szakkönyv - ehhez mi a Péklány lettem könyvet ajánljuk
- digitális mérleg, tárázási lehetőséggel - az alapanyagok méréséhez
- trokser - a tészta kezeléséhez
- szakajtó - amiben kelesztik a kenyeret (akár élesztős, akár kovászos)
- kenyér irdaló kés - amivel a kenyér tetejét bevágják sütés előtt
- kenyérsütő edények, formák
- kenyértartó zsák
Haladó felszerelés - akik rendszeresen sütnek, akár kovászos kenyeret is:
- nagy teherbírású, profi dagasztógép - mi az Ankarsrum Assistent gépet ajánljuk
- profi kenyérsütő edények - az Émile Henry kenyér-, és baguette sütő edények tökéletes választások
- szárított kovász
- maghőmérő
Profi felszerelés - akik már maguk őrlik a lisztet és csak kovászos kenyeret sütnek rendszeresen:
- házimalom, profi sziták
- bagett és kenyér irdaló penge a szép bevágásokért
- saját aszalógép, hogy a kenyeret gazdagító alapanyagok is saját készítésűek legyenek
Webáruházunkban minden szinthez megtalálja a legjobb, nemcsak házipékek- de profi pékek kedvenc eszközeit is!